Google mění zásady ochrany osobních údajů

Albert Ryba | 27.01.2012 | Aktuality, Bezpečnost, Internet a služby | Žádné komentáře

Společnost Google oznámila plánovanou změnu zásad ochrany osobních údajů, která vstoupí v platnost 1. března 2012. Google měl totiž dosud v rámci svých služeb 70 různých zásad ochrany osobních údajů a Úřady pro ochranu osobních údajů (nejen) v rámci celé Evropy dlouhodobě žádali o jejich zjednodušení, zpřehlednění a sjednocení. Jeden účet a jednotné podmínky tedy pokryjí většinu služeb jen s několika výjimkami, jako je třeba elektronická peněženka Google Wallet.

Nové zásady ochrany osobních údajů Googlu najdete na adrese http://www.google.cz/policies/privacy/

Zástupci Googlu tvrdí, že ve změnách údajně nelze hledat nic jiného než to, že hlavním cílem je zjednodušení zásad ochrany osobních údajů, které mají umožnit vytvořit jednoduché a intuitivní prostředí pro uživatele napříč službami Google. Odmítá tedy skutečnost, že by stávající zásady byly v některých ohledech nedostatečné.

Zatímco jsou zásady zjednodušovány, Google ujišťuje, že to neznamená, že by se měnilo současné uživatelské nastavení soukromí a Google chce směřovat směrem k transparentnosti v tom, jaké údaje shromažďuje a jakým způsobem je využívá. Právě za netransparentnost byl Google v minulých letech často kritizován. Komentátoři pak v souvislosti se změnami poukazují na skutečnost, že změna pravidel Googlu dovolí využívat informací uživatelů k lepšímu cílení reklamy a výsledků vyhledávání.

Google současně vyslovil závazek, že osobní údaje uživatelů nebude bez povolení dále sdílet a uživatel bude mít možnost si je z Googlu kdykoliv stáhnout.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


+ čtyři = jedenáct

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © ICT manažer | ISSN 1805-5486 | SEO optimalizace a přizpůsobení SEO-care.cz